Kenijka izdahnula u strašnim bolovima

Jedna Kenijka je umrla nakon što joj je nadograđena kosa koja je najvjerovatnije odsječena sa mrtve žene. Jaja pauka iz kose izlegla su se i pauk je prodro u lobanju nesretne šesnaestogodišnjakinje koja je umrla u strašnim bolovima, pošto joj je otrov od ujeda ušao u krv, prenose agencije iz Najrobija.

Obdukcijom je utvrđeno da joj je u nadgrađenoj kosi pronađeno leglo paukova.

Ovo je jedini smrtonosan, ali ne i jedini slučaj da su se žene iz Najrobija zarazile nakon što im je nadograđena kosa. Moda da Afrikanke nadograđuju kosu koja stiže iz Evrope i Indije pokazala se rizičnom nakon što je utvrđeno da najvjerovatnije potiče od pokojnica.

Irene Mjango jedna je od žena koje su se požalile na jake glavobolje nakon što joj je nadograđena kosa u frizerskom salonu u Najrobiju. Dvije nedjelje nakon nadogradnje kose budila se sa strašnim glavoboljama, koje uskoro više uopšte nisu mogle da prođu.

Ni skenerom niti analizom krvi nije moglo da se utvrdi porijeklo glavobolje. Tek nakon što joj je pregledano tjeme, utvrđeno je da vrvi od crva koji su joj prodirali u lobanju.

Tada je analizom otkriveno da je nadograđena kosa bila prenosilac ove gamadi, a da je uzrok vjerovatno to što je kosa odsječena sa leša.

Vlasnica frizerskog salona bila je užasnuta jer je kosa koja im stiže iz Velike Britanije, Amerike i Indije već bila nadograđena na 150 žena koje su bile mušterije salona. Ona pretpostavlja da se možda radi o kosi koja je odbijena od fabrika za izradu perika i koje su predugo stajale u magacinu.

Irene Mjango morala je da se obrije do glave i naredne dvije nedjelje pije antibiotike.

Bolnica u Najrobiju potvrdila je da su imali 10 sličnih slučajeva za šest mjeseci.