Šokantno!

Prema izvještaju poznatog britanskog ljekara koji je volontirao u jednoj sirijskoj bolnici za civile, tamošnji snajperisti - uglavnom plaćenici koje je angažovao Asadov režim - da bi prekratili dosadu skoro svakodnevno međusobno igraju bizarnu igru koja se sastoji u tome da žrtve što preciznije gađaju u određeni dio tijela.

Jednom prilikom, odabrana meta bili su čak i trbusi žena u poodmakloj trudnoći, odnosno bebe u majčinoj utrobi, prenosi beogradski "Blic".

"Prema prvom pacijentu koji ujutro dođe uglavnom možete da kažete kakve će biti povrede tokom dana. To im je bila igra", ispričao je za londonski "Times" svoje iskustvo dr Not, koji inače radi kao vaskularni hirurg u bolnici "Čelsi i Vesminster" u Londonu i među čijim pacijentima je svojevremeno bio i bivši britanski premijer Toni Bler.

"Jednog dana bi bili sve sami pogoci u prepone. Drugog dana, u lijevu stranu grudi, trećeg, ni jedne rane na grudima, samo grlo i vrat."

U priči koju je ispričao za "Times" doktor Not tvrdi i da je ovo prvi put za 20 godina, koliko povremeno volontira u zaraćenim zonama, da je svojim očima vidio da se za metu namjerno uzimaju trudne žene.

"Civili obično budu pogođeni u unakrsnoj vatri, ali ovo je bilo namjerno, i to je scena kao iz pakla", kaže on, opisujući kako su jednog dana u bolnicu jedna za drugom stigle dvije pacijentkinje u poodmakloj trudnoći, obje sa bebama ubijenim u stomaku.