U protekla 24 časa druga eksplozija

Nepoznata lica bacila su noćas eksplozivnu napravu na terasu stana kandidata za odbornika liste "Srpska" Ninoslava Đerića u sjevernom dijelu Mitrovice, prenosi Tanjug.

Napad se dogodio noćas u Ulici Tanaska Rajića, a pretpostavlja se da je eksplodirala ručna bomba.

U ovom incidentu pričinjena je materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo, saopštila je Policija Kosova.

U trenutku eksplozije, Đerić je u stanu bio sa suprugom i kćerkom.

Također se saznaje da je njegova supruga zaposlenik u Ageniciji za nekretnine - bivši Habitat, a u međuvremenu je policija izašla na mjesto događaja i vodi istragu o napadu.

Također i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo je reagovala povodom ovog slučaja i ističe da napad bombom na kandidata za odbornika liste "Srpska" Ninoslava Đerića u sjevernom dijelu Mitrovice predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja Srba, da ih osujeti u namjeri da izađu na lokalne izbore na Kosovu.

Iz Kancelarije su zatražili da se počinioci ovog napada hitno pronađu i zatvore i poručili da će nastaviti da ulažu napore da se život na Kosovu normalizuje i da se stvore uslovi za mir i bezbjednost cjelokupnog stanovništva na Kosovu.

"Zahtjevamo da nadležni organi veoma ozbiljno shvate ovaj i sve dosadašnje napade, kao i posljedice koje ovakvi zločini mogu izazvati", dodaje se u saopštenju.

Ovo je u protekla 24 časa druga eksplozija u Mitrovici. Jučer ujutru eksplodirala je bomba na terasi stana u vlasništvu kandidata za odbornika Samostalne liberalne stranke.