Dvadesettrogodišnja Nijemica poreklom iz Iraka pronašla je svoju dvojnicu na Instagramu, a potom je uz pomoć prijatelja ubila kako bi lažirala sopstvenu smrt, saopštilo je tužilaštvo u Bavarskoj.

Kada je krvlju obliveno tijelo mlade žene pronađeno prošlog avgusta u parkiranom "mercedesu" u Ingolštatu, na jugu Njemačke, žrtva je prvobitno identifikovana kao Sharaban K, 23-godišnja kozmetičarka iračkih korijena iz Minhena.

Iako su neki članovi porodice Sharaban K. identifikovali tijelo, izvještaj o obdukciji sljedećeg dana pokrenuo je pitanja o identitetu žrtve. Nesrećna žena je na kraju identifikovana kao Khadidja O., alžirska blogerka iz susjedne države Baden-Virtemberg.

Sa dugom crnom ravnom kosom, sličnog tena i našminkane, dvije žene su izgledale "nevjerovatno slično", saopštila je policija, što je navelo njemačku štampu da slučaj nazove "ubistvo dvojnice".

Zajedno sa 23-godišnjim Albancem sa Kosova, po imenu Shaqir K, Sharaban je zadržana u pritvoru od strane bavarske policije 19. avgusta 2022, iako vlasti nisu javno iznosile detalje slučaja do ove nedjelje.

- Istraga nas je navela da pretpostavimo da je optužena htela da se sakrije zbog porodičnog spora i da lažira sopstvenu smrt - rekla je danas Veronika Grieser iz kancelarije državnog tužioca u Ingolštatu.

Policija kaže da je Sharaban kontaktirala nekoliko žena koje liče na nju, nedjelju dana prije ubistva.

- Pokušala je da organizuje sastanke, ali bezuspješno - rekla je Grieserova.

Ali Khadidja O. je pristala da se sastane sa njom, namamljena "kozmetičkom uslugama", prenosi The Guardian.



Shaqir K. i Sharaban K. su je navodno pokupili automobilom iz njenog stana na dan ubistva. Potom su u šumovitom predjelu između Hajlbrona i Ingolštata, pod izgovorom izvukli Alžirku iz automobila, i izboli je nasmrt.

- Oružje nije pronađeno, ali dokazi su nepobitni - rekao je portparol policije Andreas Aichele za tabloid Bild.

- Žrtva je izbodena više od 50 puta, a lice je potpuno unakaženo.

Tužioci navode da je par potom stavio žrtvu na zadnje sjedište "mercedesa" i odvezao se do Ingolštata, gdje su potom parkirali automobil u mirnom stambenom dijelu na obali Dunava.

Vozilo su otkrili roditelji Sharaban K, nešto prije ponoći 16. avgusta 2022.

- Ovakav slučaj ne viđate svaki dan, posebno sa tako spektakularnim obrtom - rekao je Aichele za Bild.

- Kada smo pronašli tijelo nije bilo ničega što bi nas pripremilo za ovaj razvoj događaja.