Određeno im je zadržavanje do 48 sati

Policija Kosova uhapsila je u Prištini osam osoba osumnjičenih za 'omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju', 'obezbjeđivanje prostora za prostituciju' i 'saizvršilaštvo'.

Uhapšeno je pet lica albanske nacionalnosti sa Kosova (dva muškarca i pet žena) i jedna žena iz Albanije. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, navodi se u policijskom saopštenju.

Policija Kosova, Istražni sektor Uprave za istragu trgovine ljudima i Jedinica za istragu trgovine ljudima iz Prištine, nakon intenzivne istrage, juče su sproveli dva operativna plana koja se odnose na krivična djela 'omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju', 'pružanje prostora za prostituciju' i 'saizvršilaštvo'.

Tokom sprovođenja ovih operativnih planova na dvije različite lokacije, identifikovane su i uhapšene osobe osumnjičene za učestvovanje u navedenim kaznenim djelima.

Na prvoj lokaciji uhapšeni su kosovski Albanac P. B. (1993.) i žena L. L. (1998.) iz Albanije.

Na drugoj lokaciji uhapšeno je šest osumnjičenih lica sa Kosova, albanske pripadnosti, jedan muškarac , P. S.(1992.) i pet žena:  A. I. (1999.),  V. K. ( 1999.), M. R. (1992.), X. A. (1972) i  A. C. (1993.).

Tokom operacije zaplenjeno je sedam mobilnih telefona.

Nakon razgovora sa tužiocem, gore osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.