Na sastanku između zvaničnika PDK-a i AKR-a koji se očekuje da se održi danas, trebalo bi da se okončaju razgovori o formiranju koalicije ovih političkih subjekata, Liste “Ibrahim Rugova” i manjinskih zajednica.


Nezvanično, sastanak je trebalo da počne oko 15.00 časova, dok bi sporazum trebao da bude realiziran u ambijentu Skupštine Kosova. Potpisivanje ovog sporazuma je potvrdio i potpredsjednik PDK-a Hajredin Kuqi.

Sve dok traju pregovori u medijima se plasiraju imena, ministarska mjesta koja će pripasti partnerima koalicije. Pominju se i imena koja će sigurno predvoditi neka ministarska mjesta.

Enver Hoxhaj očekuje se da će predvoditi Ministarstvo spoljnjih poslova, Bekim Qollaku, Ministarstvo obrazovanja, Bajram Rexhepi još jedan mandat u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vlora Çitaku, Ministarstvo integracija, Agim Çeku, Ministarstvo FSK-a i Ferid Agani zdravstvo.

Ukoliko se ozvaniči ovaj sporazum, sjednica Skupštine će se održati u ponedjeljak, kada se očekuje i izbor predsjednika i nove vlade.

/indeksonline/