Iako je prebrojavanje glasova ispalo regularno Izborna Komisija za žalbe i prigovore je naredila Centralnoj izbornoj komisiji da poništi glasove na 15 biračkih mjesta, od kojih će nevažećih biti oko hiljadu i petsto 500 glasova.

Poništavanje, prema dužnosnicima KZAP-a, je predloženo zbog toga što su nađeni krivotvoreni potpisi izbornih dužnosnika na 15 biračkih mjesta, od toga 8 u Đakovici, u Lipjanu 3, 2 u Štimlju, i po 1 u Štrpcu i Mališevu.

KZAP je zaključila postupak pregleda žalbi i posljednja odluka je da se poništavaju glasovi na 15 biračkih mjesta, bez mogućnosti ponovnog glasanja.

Ovo poništavanje, koje uključuje 5 opština, od kojih je većina u Đakovici, još uvijek se ne zna hoće li uticati na konačan ishod glasanja u bilo kojoj opštini.

Nakon što je dobila naredbu o poništenju od strane KZAP-a, predsjednik CIK-a Nesrin Lushta, je rekla da je odluka obavezujuća i da će se ona poštovati.

Odluci KZAP-a snažno se suprotstavio član CIK-a, iz redova Alijanse za budućnost Kosova, Blerim Burjani, koji je zatražio da se odluka ne poštuje, dok po ovom pitanju Ustavni sud ne da svojh konačni sud.

CIK je povodom poništavanja glasova isključio 105 članova izbornih komisija iz druge runde glasanja u ovim biračkim centrima, gdje su pronađene neregularnosti.