Ruske vlasti kategorički odbijaju izvješće koje tvrdi kako su tri člana njihove specijalne policije ukrala kreditne kartice žrtve aprilske avionske nesreće.

Trojica ruskih policajaca uhićena su po optužbom da su sa mjesta zrakoplovne nesreće, u kojoj su 10. aprila u Rusiji poginuli poljski predsjednik Lech Kaczynski i članovi državnog vrha, ukrali kreditnu karticu jedne od žrtava nesreće te da su s njegovog računa podigli 1500 eura.

Udovica jedne od žrtava, Jolanta Pszewoznik, izjavila je kako je par sati poslije nesreće u banci u Smolensku kreditnom karticom podignut novac s računa njezinog tad već poginulog supruga Andrzeja Pszewoznika, a ukupno je u tri navrata ukradeno više od 1500 eura, što mogu potvrditi i bankovni izvaci.

Ruske vlasti kategorički odbijaju izvješće koje tvrdi kako su tri člana njihove specijalne policije ukrala kreditne kartice žrtve travanjske zrakoplovne nesreće.

Početkom svibnja četiri pripadnika ruske specijalne policije primili su odličja za rad na mjestu pada zrakoplova Tupolev 154 u blizini Smolenska, no Poljska je sada poništila dana odličja.

Uhićenja mogla bi biti prilična sramota za rusku vladu koja je Poljskoj nakon nesreće nesebično pomagala kako bi se poboljšali dugo zategnuti odnosu dviju država.