Međunarodni civilni predstavnik Pither Feith izjavio je u Washingtonu da je "na Kosovu u posljednje vrijeme postignut značajan napredak", ali da se sa reformama mora nastaviti, saopšteno je iz Međunarodne civilne kancelarije u Prištini.

Feith, koji u SAD boravi radi konsultacija sa ključnim institucijama u Vašingtonu rekao je da bi o tom naprijeku trebalo informisati zvaničnike State departamenta, Odjeljenja za bezbjednost i Nacionalnog savjeta.

U saopštenju iz Međunarodnbe civilne kancelarije u Prištini navedeno je da je Feith ukazao na potrebu da se Vlada Kosova i njeni međunarodni partneri kontinuirano usredsrede na reforme.

"Građani i Vlada Kosova su posvećeni približavanju evropskim i evro-atlantskim strukturama i te napore najbolje možemo da podržimo kroz reforme", kazao je on i dodao da su "preduzeti i važni koraci u decentralizaciji i formiranju Ustavnog suda".

Prema njegovim riječima, ostaje izazov da se obezbjedi da dobro upravljanje i poštovanje prava, naročito manjinskih zajednica, postanu glavni atributi Republike Kosovo.

"Zahvalan sam SAD na snažnoj i kontinuiranoj podršci građanima Kosova, uključujući podršku radu Međunarodne civilne kancelarije. Ponosni smo što u misiji zajedno rade ljudi iz Amerike i Evrope, i cjenimo njihovo zalaganje i doprinos", rekao je Feith, piše u saopštenju.