Potegao pištolj tokom hapšenja

Graničnog policajca Milutina Lekovića je tokom privođenja ranio jedan od troje privedenih stranih državljana.

Iz Uprave policije su saopštili da je Leković preminuo nakon što je operisan u risanskoj bolniciAl Jazeera - Ilustracija
Policija je identifikovala tri osobe osumnjičene da su odgovorne za smrt policajca crnogorske granične policije Milutina Lekovića, koji je preminuo od posljedica ranjavanja nakon pucnjave koja se dogodila u Igalu.
Očekuje se da, po nalogu Višeg državnog tužioca, oni danas budu privedeni na saslušanje.
Lekoviću je, kako se sumnja, hitac u glavu ispalio kosovski državljanin kojeg je graničar, sa kolegom, privodio u stanicu policije, pišu Vijesti.me.
Pištolj je potegao sa zadnjeg sjedišta službenog automobila, a potom pobjegao sa dvoje sunarodnika.
Dok su se ljekari borili za Lekovićev život, njegove kolege tragale su za dvojicom muškaraca i ženom koji su nakon ranjavanja pobjegli iz službenog automobila.
Uhapšeni su oko 17 sati u Sutorinskom polju dok su pokušavali pješke da pobjegnu preko granice sa Hrvatskom.
Iz Uprave policije su saopštili da je Leković preminuo u nedjelju uvečer, nakon što je operisan u risanskoj bolnici.
"Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani", naveli su iz Uprave policije.
Crnogorski premijer Duško Marković izrazio je saučešće porodici Leković i kazao da će Vlada brinuti o njima.
"Pamtićemo Milutina kao hrabrog policajca i dobrog čovjeka koji je dao život za svoju zemlju. Briga o njegovoj porodici ljudska je obaveza i dužnost Vlade", naveo je Marković.