Savjetnik ministra spoljnih poslova Kosova Jetlir Zyberaj reagovao na posljednju izjavu direktora Kancelarije za Kosovo Marka Đurića i poručio da je Kancelarija kojom rukovodi, a koja je, kako je napisao, odgovorna za kriminalne aktivnosti na sjeveru Kosova i njegove veze sa kriminalnim bandama koje uznemiravaju i prijete kosovskim Srbima, još jednom pokazala pravo lice Beograda, sa mržnjom, nepoštovanjem i fašističkom fobijom prema Albancima.

“Đurić treba da se plaši istine i pravde na Kosovu. Preko suočavanja sa zločinima protiv čovječnosti na Kosovu i genocidom nad Albancima pokazaćemo mjesto Beograda u historiji čovječanstva o najgorim zločinima počinjenim u Evropi od nacista u Drugom svjetskom ratu”, napisao je Zyberaj na Facebooku.
Ponosni smo što smo izazvali strah i paniku kod Đurića i drugih srpskih političara u Beogradu, napisao je on i dodao da se oni moraju suočiti sa istinom.
“Na Kosovu nije uspjela međunarodna pravda, sada je došlo vrijeme da kosovski pravosudni sistem izvede srpske ratne zločince pred sud”, naglasio je savjetnik ministra spoljnih poslova.
Zyberaj je poručio da je Đurića uplašilo više od 10.000 dokumenata, ali optužnice koje će biti podignute protiv srpskih ratnih zločinaca moraju ga natjerati da razumije šta ta zemlja ima u historiji, kao pobornika genocidne politike nad kosovskim narodom i negirača i revizionista za ratne zločine.
“Nećemo stati, a Đurić se naljutio na istinu. Uopšte nemam problem da se suočim sa zločincem kada je u pitanju interes države i istine. Njegovi strahovi su razlog zbog kojeg ćemo do kraja progoniti ratne zločince koji slobodno šetaju Beogradom i koji su pod zaštitom Vučića, Dačića i Đurića”, istakao je on.