OTKRILI ŠTA SE DEŠAVALO

Najpoznatiji sportski par današnjice Stefanos Tsitsipas i Paula Badosa su obnovili vezu nakon nekoliko sedmica razdvojenosti.

Prethodnog vikenda su viđeni kako šetaju zajedno ulicama Monaca što je potvrdilo priču da je teniski par ponovo zajedno.

"Shvatili smo kako je teško biti razdvojen. Poslije nekoliko sedmica bez nje, shvatio sam koliko mi znači. Primijetio sam koliko je naša ljubav jaka, ova veza je posebna, ona je moja srodna duša i zaista se razumijemo. Želim je pored sebe što je moguće češće", rekao je Tsitsipas u razgovoru za grčki sat SDNA.

Oni su počeli da se zabavljaju nakon Roland Garrosa prošle godine, a 5. maja ove godine su raskinuli.

Ipak, sada su se pomirili.

"O nama su se širile lažne priče i glasine pa ću objasniti šta je u pitanju. Ja sam bio taj koji je htio da se odmori od naše veze, ponekad mi je bilo skoro nemoguće spojiti profesionalni i privatni život. Paula nije nikada uradila ništa loše, a nisam ni ja. Poslije dvije-tri sedmice smo vidjeli koliko je teško biti razdvojen, ali sada smo ponovo zajedno i osjećaj je sjajan", dodao je grčki teniser.

Badosa, 26-godišnjakinja koja je rođena u New Yorku, ali igra za Španiju, svojevremeno je je bila druga teniserka svijeta, ali se u posljednje vrijeme bori sa povredama.

Tsitsipas (26) je u jedom trenutku bio treći reket svijeta, a igrao je u dva Grand Slam finala u kojima je oba puta izgubio od Novaka Đokovića.