URUČIO MU POKLON

Novak Đoković danas ima dan odmora na Australian Openu dok iščekuje polufinalni susret prvog Grand Slam turnira sezone, a za to vrijeme imao je posjetu misterioznog čovjeka.

Objavljene su fotografije Đokovića sa čovjek s velikom sijedom bradom, dok je srbijanski teniser pozirao s knjigom u rukama.

No, ubrzo je misterija riješena nakon objave na Instagramu, pošto se tamo pojavio post ovog gospodina, a ispostavilo se da se radi o indijskom guruu Jagadishu Vasudevu, koji je poznat pod pseudonimom Sadhguru.

"Prelijepo druženje sa Novakom Đokovićem. Ostati više od dvije decenije na vrhuncu svojih mogućnosti na nevjerovatno u nevjerovatno kompetitivnom teniskom sportu je izvanredno. Vaša posvećenost i razumijevanje tijela i uma predstavljaju izvanredan primjer za druge koji to mogu da prate. Sve najbolje u predstojećim mečevima", napisao je Sadhguru, a uslijedio je Đokovićev odgovor u komentarima: "Hvala ti Sadhguru za posjetu i što si gledao moj meč."

Sadhguru je 66-godišnji indijski spiritualist, osnivač Isha fondacije sa sjedištem u Coimbatoreu, gradu u Indiji sa preko dva miliona stanovnika.

Vasudev se bavi jogom, koju dugo prakticira i Đoković, te vodi jedan spiritualni joga centar. Autor je i brojnih knjiga o ovakvim temama, a upravo je jednu takvu poklonio Đokoviću. Radi se o knjizi "Karma".

Ranije je Sadhguru boravio i u Beogradu, gdje je upoznao Novakovu suprugu Jelenu.

Podsjećamo, Đoković u petak igra svoj polufinalni meč na Australian Openu protiv Jannika Sinnera.