IZAZVALA POMETNJU

Ariana Geerlings, 18-godišnja španska teniserka koja je nedavno napustila tenisku akademiju Rafaela Nadala, napravila je popriličnu pometnju svojim izjavama.

Prema njenim riječima, akademija slijedi istu metodologiju treninga koje praktikuje i sam Nadal, što uzrokuje povrede među mladim teniserima.

Španska teniserka objašnjava da je mnogim igračima teško da se prilagode tome, pošto niko nema Nadalovu građu.

"Pokušavaju se mnogo osloniti na njegovu karijeru", rekla je Geerlings u nedavnom intervjuu za Punto de Break, dodavši:

"Treniraju mnogo sati, a Toni Nadal je također prisutan. Mnogo me je trenirao. Koriste istu filozofiju kao i Rafa, puno treninga i malo odmora, potpuno fokusirani na tenis", objasnila je.

Geerling je dodala da ne smatra da je oštar režim treninga nešto što je učinjeno iz zlobe, ali je vjerovala da bi se određena prilagođavanja upravljanja opterećenjem mogla napraviti kako bi se pomoglo igračima da se poboljšaju.

Legendarni španski teniser Rafael Nadal već dugo nije učestvovao na nekom turniru, a razlog su naravno povrede koje ga muče već godinama, no sada je zvanično potvrdio da se vraća.

Naime, Nadal je najavio da će biti spreman za početak nove sezone u januaru, a nastupit će na turniru u australskom Brisbaneu koji će prethoditi Australian Openu.