ODGOVORIO RIVALU

Španski teniser Carlos Alcaraz (20) je odgovorio na izazov koji je njemu i drugim protivnicima uputio najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavom da u narednoj godini želi ostvariti sva četiri Grand Slam naslova i olimpijsko zlato.

"Rekao je da je spreman osvojiti sva četiri Grand Slama turnira i olimpijsko zlato, ali mi smo ovdje da ga zaustavimo", poručio je Španac u Mexico Cityju uoči ekshibicijskog duela koji će odigrati danas protiv Amerikanca Tommyja Paula.

Iako je Alcaraz od Đokovića izgubio bitku za "broj 1" na kraju godine, zahvaljujući trijumfu u wimbledonskom finalu spriječio ga je da u prošloj sezoni ostvari kalendarski Grand Slam.

"Nakon Wimbledona sam imao malo negativan period. Smatram da je to normalno i da moram učiti iz ovakvih situacija", priznao je Alcaraz koji je godinu završio na drugom mjestu i sa šest osvojenih turnira.

Alcaraz je u Meksiku najavio novi pokušaj svrgavanja Đokovića s teniskog trona i poručio svojim navijačima da se pripreme jer će 2024. biti godina puna energije i dobrog provoda.

"Boriti ću se se kako bi naredne godine bio na boljem nivou nego ove", obećao je Španac koji je već kao tinejdžer najavio svoje velike mogućnosti.

Inače, duel Alcaraza i Paul će biti odigran u najvećoj koridi na svijetu, kapaciteta za gotovo 42.000 ljudi.