DONIRAT ĆE DIO NAGRADE

Tuniska teniserka Ons Jabeur, dvostruka finalistkinja Wimbledona 2022. i 2023., najavila je u da će donirati dio svoje novčane nagrade od WTA Mastersa u Cancunu (Meksiko) kako bi pomogla Palestincima, a u jednom trenutku je čak i zaplakala dok je davala izjavu.

Pobjedom nad Marketom Vondrousovom (6:4, 6:3) u noći sa srijede na četvrtak prošla je dalje i bila je veoma emotivna tokom intervjua poslije meča.

"Veoma je teško gledati djecu i bebe kako umiru svaki dan. To mi se slama srce. Zato sam odlučila donirati dio svog novca od nagrade za pomoć Palestincima", rekla je kroz suze jedna od najboljih teniserki svijeta.
  Dodala je da nije sretna zbog pobjede znajući šta se dešava u Palestini i ne želi da se njena donacija shvati kao politička poruka.

"Ne mogu biti zadovoljna ovom pobjedom znajući šta se dešava. Žao mi je, ovdje smo zbog tenisa, ali to je tako frustrirajuće. To nije politička poruka, samo humanost, želim mir u svijetu, to je sve", dodala je Jabeur.

Ons Jabeur je trenutno sedma igračica svijeta, a pored dva izgubljena finala Wimbledona, poražena je i u finalu US Opena 2022. godine.