Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svijeta, na društvenoj mreži Instagram odao je počast teroristima koji su ubijeni prilikom napada na policiju Kosova na sjeveru te države.

Đoković je na Instagram Story objavio fotografiju iz beogradskog hrama Svetog Save, ispred kojeg su palili svijeće za ubijene napadače.

Uz objavljenu fotografiju, Đoković je postavio i tri emotikona koji predstavljaju molitvu.

Nije ovo prvi put da fotografije Novaka Đokovića 'na ovu tematiku' šokiraju ovdašnju javnost. Podsjetimo na fotografiju Novaka Đokovića koji je pozirao s kutijom u kojem je rakija 'Draža', a na kojoj je iscrtan lik četničkog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića.

Slično je uradio i u januaru ove godine kada se slikao sa zastavom na kojoj je pisalo "Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu", a pod kojom su od 1941. do 1945. godine pripadnici četničkog pokreta Draže Mihailovića izvršili strašne zločine nad stanovništvom tadašnje Jugoslavije. Svojevremeno je snimljen i kako na jednoj košarkaškoj utakmici pjeva "stražama generala Draže", a ove godine je na Roland Garrosu poručio "Kosovo je srce Srbije!"...


Sramna objava najboljeg tenisera svijeta