US OPEN

Jedna od najvećih senzacija ovogodišnjeg izdanja US Opena, hrvatski teniser Borna Gojo, porazom od Novaka Đokovića završio je nastup na ovom Grand Slam turniru, a u izjavi nakon meča najbolje je prikazao kakvo iskustvo mu je bilo igranje na Centralnom terenu.

Gojo je nakon meča objasnio da mu je bilo teško igrati na Centralnom terenu jer nikada u životu nije odradio nijedan trening na ovom terenu, a kakvo je to iskustvo bilo, najbolje je objasnio riječima da u pojedinim trenucima nije čak vidio ni lopticu.

"Prvi set je očigledno pokazao da sam se mučio, kada sam izašao na centralni teren prvi put u karijeri, bez treninga, imao sam problema vidjeti lopticu. U drugom, ne kažem da bih osvojio set, ali sam imao 3:0...", rekao je Gojo pa nastavio o prednosti koju je imao u drugom setu:

"Nisam siguran, nisam stigao do tie-breaka. Da jesam... To je kasnije bilo predobro od njega. Spomenuo bih i loptice. Bile su definitivno sporije nego prošle godine. Sigurno bih volio da su brže."

Splićanin je rekao da je bilo potrebno neko vrijeme kako bi se prilagodio na Đokovića.

"Nije zabavno igrati protiv njega. Trebalo je neko vrijeme da se prilagodim terenu, da pogodim polje. Bilo je sve ok, jako cool iskustvo. Kada sam izašao na teren, rekao sam sebi: 'O sra*e, prevelik je stadion'. Malo sam pogledao okolo, pričao sam s prijateljima da mi je san igrati u New Yorku u noćnom terminu. Da sam mogao fizički, stajao bih sedam sati na glavnom terenu. Uživam u tome, rekao sam sebi da ću dati sve od sebe. Ne idem samo skinuti gaće, uzeti dva gema i ići kući. Dao sam što sam mogao", rekao je Gojo.

Gojo je u kvalifikacijama izbacio Hamada Međedovića, Adriana Andreeva i Tomasa Machaca te Huga Delliena, Mackenzieja McDonalda i Jirija Veselyja u glavnom žrijebu turnira.