OKRŠAJ NA US OPENU

Amerikanka Coco Gauff (6. WTA) plasirala se u drugo kolo US Opena nakon što je pobijedila njemačku teniserku Lauru Siegemund (121. WTA), a meč je obilježila i njena svađa sa sutkinjom.

Gauff se namučila na startu posljednjeg Grand Slama jer je njemačku kvalifikanticu izbacila sa 3:6, 6:2, 6:4 nakon gotovo tri sata igre. Pri tome je imala i okršaj sa srbijanskom sutkinjom Marijanom Veljović.

Naime, pri servisu Gauff i izjednačenju 40:40 na 3:0 u trećem setu, Amerikanka je prišla sudijskom stolcu i optužila sutkinju.

"Ona nikad nije spremna kad serviram, a četiri je puta prekoračila vrijeme. Samo si je jednom upozorila. Kako je to pošteno? Govoriš rezultat šest sekundi nakon kraja poena", rekla joj je Gauff.

Podsjetimo, teniseri imaju 25 sekundi za servis od trenutka kad sudija kaže rezultat, a Gauff smatra da je Siegemund tu izvukla korist jer je dobila koju sekundu više za pripremu.

Navijači su njen razgovor sa sutkinjom ispratili ovacijama s obzirom da Amerikanka ima veliki broj fanova na domaćem terenu.

Inače, Marijana Veljović je jedna od najpoznatijih svjetskih teniskih sutkinja koja je pažnju javnosti privukla i plastičnom operacijom lica.