ČOVJEK JE UNIKATAN

Srbijanski teniser Novak Đoković napravio je pravi spektakl na posljednjem treningu uoči početka posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena.

Đoković, koji gdje god se pojavi privuče pažnju fanova i napravi spektakl, noćas je odradio posljednji trening prije početka US Opena, a na centralnom terenu Arthur Ashe. Tu se skupilo više hiljada navijača koji su imali šta da vide.

Naime, Đoković je priredio pravi spektakl. Osim "ozbiljnog" treninga kojeg je odradio pod budnim okom svog stručnog tima, srbijanski teniser je fanovima pružio nezaboravno iskustvo.

Đoković je igrao tenis koristeći najrazličitije predmete kojim se može udariti teniska loptica. Tako je koristio kulinarsku tavu, dasku drvene građe, saobraćajni znak, bejzbol palicu, reket za stoni tenis...

Čak je pokazao i kako igra tenis otvorenim dlanom bez reketa, a u svakom od tih poteza pokazao je da, osim što je veliki zabavljač, može udariti lopticu bilo čim. Čak je dobio i nekoliko poena.

Već neko vrijeme poznat je žrijeb i raspored početka takmičenja na US Openu. Đoković u prvom kolu ne bi trebao imati nikakvih problema protiv 85. igrača svijeta Alexandrea Mullera. Meč je zakazan za noć s ponedjeljka na utorak u 2:30 po našem vremenu.

Inače, srbijanski teniser na US Openu lovi svoju četvrtu titulu, ali i 24. Grand Slam trofej kojim bi dodatno povećao prednost u odnosu na svu konkurenciju. Također, osvajanjem US Opena vratit će se na prvo mjesto ATP liste.