U sedmoj epizodi dokumentarnog serijala "Novak - neispričane priče", koja nosi naziv "Porodica", otac jednog od najboljih tenisera svijeta Srđan Đoković najavio je kada bi mogao doći kraj karijere njegovog sina.

Iako je ova tema generalno "zabranjena" u Đokovićevom taboru, jer sve ovisi o tome koliko će fizički i psihički Novak moći da se nosi s pritiskom i igrom protiv mlađih momaka, njegovi roditelji Srđan i Dijana mišljenja su da bi on uskoro trebao da se povuče iz ovog sporta.

"Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mjesto, pa da on polako... Ne da je kraj, ali za jedno godinu i po dana... Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom. Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu, i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već 30 godina i ne odustaje od toga ni milimetra", istakao je Srđan Đoković.

Dalje je dodao kako će Novak tek biti priznat kada završi svoju karijeru, a da se on nada kako će to biti sljedeće godine.

"Sve moje želje je Novak već ispunio prije sedam-osam godina. Ovo ostalo je sve bonus nevjerovatan. Ali to nije cijeli njegov život, tenis je samo jedan segment njegovog života. On će tek biti priznat i poznat u svijetu po tome šta bude radio poslije ovog svijeta tenisa iz kojeg će izaći, nadam se, sljedeće godine", rekao je Srđan.

Novak je ranije govorio kako još uvijek osjeća da ima "benzina" u sebi i da će vidjeti koliko će to još trajati.

"Nemam nikakav datum i dosta zavisi od fizičkog stanja. Zavisi i od mentalnog sklopa, koliko imam motivacije jer sam u sportu sve ostvario. Razmišljam o tome, ali ne stalno. Ne volim gledati godine kao odlučujući faktor, gledam svoje stanje i da li uživam ili ne", rekao je ranije Đoković.