ASOVI

Za razliku od Rolan Garosa, gdje je u publika u velikoj mjeri ponovo zviždala Novaku Đokoviću i radovala se njegovom porazu, na Vimbldonu je ove godine je imao više nego pristojnu podršku tokom cijelog turnira. Ipak, izgleda da će Novaku, pored svih silnih rekorda i uspjeha, jedan od zaštitnih znakova karijere ostati to da nije bio, najblaže rečeno, miljenik publike na velikim turnirima, a legendarni as John McEnroe se još jednom osvrnuo na tu činjenicu.

Manjak poštovanja za takvog asa

Svjestan je i on da je Novak tu bitku za naklonost navijača izgubio, ali ga je i dalje nervira manjak poštovanja za takvog asa.

- Možete da ne volite Đokovića, kao Nadala ili Federera, ali zaboga, on je blago za naš sport, poručio je McEnroe.

Isto misli i kada je u pitanju Medvedev, zbog svega što je prošao na Australian openu.

- Medvedev također nije zaslužio onakav odnos publike na Australian openu, kao ni Novak na Rolan Garosu. On kad igra, izvižde ga još dok izlazi na teren. Mislim da se Medvedev do danas nije oporavio od Melburna. Ne samo zbog poraza, nego baš zbog ponašanja publike prema njemu.

Treba imati talenat za tako nešto

Legendarni McEnroe se našalio na svoj račun kada je publika u pitanju.

- Ja sam bio drugačiji od njih. Imao sam sposobnost da pridobijem publiku. Najveći aplauz sam doživio kada sam izgubio Rolan Garos od Lendla. Na početku je 90 posto gledalaca bilo uz mene, a na kraju 100 posto protiv mene! Treba imati talenat za tako nešto, da publiku koja te voli, potpuno okreneš protiv sebe, našalio se John McEnroe.