Nakon poraza od Nadala

Novak Đoković je sinoć nakon više od četiri sata igre ispao s Roland Garrosa u četvrtfinalu od Rafaela Nadala, a nakon meča je istakao kako žali za propuštenim prilikama u četvrtom setu.

"Uvijek je veliko razočaranje kada izgubiš od najvećeg rivala. Četvrti set sam mogao dobiti i odvesti meč u peti, a tada bi sve bilo otvoreno. Šteta, imao sam dvije set lopte, svoj servis... Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 posto na njegovoj strani i to je to. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo", rekao je razočarani Đoković koji je priznao da je mnogo griješio iz bekenda.

"Bekhend me nije služio, mnogo grešaka sam napravio. On je to koristio i servirao mi je uglavnom na bekhend. Iako sam reternirao, ti udarci su bili kratki, pa je mogao da diktira tempo iz forhenda sa sredine terena", kazao je Đoković i dodao:

"Razočaran sam i ljut, ali moram prihvatiti poraz. Nije mi to ni prvi, ni posljednji poraz. Imao sam ovako velikih i bolnih poraza u karijeri, znam šta mi je činiti i kako se vratiti još jači. Ovakvi porazi su mi prilika da se dodatno motivišem", rekao je najbolji teniser svijeta.