AKO NE BUDE ODLUKE SUDA

Ugledni advokat iz Melbournea Justin Quill očekuje da će Novak Đoković igrati na Australian Openu uprkos tome što je trenutno na snazi njegova zabrana ulaska u ovu zemlju.

Đoković, koji u hotelskoj izolaciji čeka konačnu sudsku odluku o tome da li će nastupiti na Australian Openu, mogao bi biti učesnik prvog Grand Slam turnira u sezoni i to tako što bi sudija izrekao privremenu zabranu koja bi stopirala deportaciju.

To je objasnio ugledni australski advokat Justin Quill, koji je iznio svoja očekivanja i poručio da su velike šanse da Đoković na kraju zaigra.

"Očekujem da će sudija reći 'Izdat ću privremenu zabranu, dakle u osnovi zaustavljanje deportacije, a onda ću pravilno saslušati ovaj slučaj", rekao je Quill.

Advokat tvrdi da bi slučaj mogao potrajati i da će Australian Open početi za to vrijeme, a to bi vjerovatno značilo i da će srbijanski teniser zaigrati.

"Kolo pravde se ne okreće tako brzo, mi to znamo. Naravno, to ne znači da će Đoković na kraju dobiti slučaj, ali strane najčešće riješe slučaj i to je kraj", dodao je australski advokat.