KRALJICA MELBOURNEA

Japanska teniserka Naomi Osaka ponovo je osvojila Australian Open nakon što je u jutrošnjem finalu bila bolja od Amerikanke Jennifer Brady s 6:4, 6:3.

Osaka je svoju protivnicu pobijedila za samo sat i 19 minuta igre te je tako došla do svog drugog trofeja osvojenog u Australiji.

Prethodnu titulu u Melbournu osvojila je 2019. godine, a ima još dva osvojena trofeja na US Openu, dok na Roland Garrosu i Wimbledonu još nije uspjela napraviti neki veći rezultat.

Prvi set je uglavnom bio prilično ujednačen. Na polovini ovog dijela igre dvije teniserke su razmijenile po break, a onda je Japanka odlučujući udarac zadala baš onda kada je Brady servirala za opstanak.

Osaka je potom iskoristila svoju prvu set loptu pa je nakon 43 minuta igre došla na samo jedan set od pehara na prvom velikom turniru u sezoni.
U drugom setu je krenula furiozno te je za 20 minuta igre dva puta oduzela servis svojoj protivnici i povela s velikih 4:0. Brady se malo trznula kada je prišla na 4:2 i uzvratila jednim breakom, ali to je bilo sve od nje. Japanka je meč bez ikakvih problema privela kraju, osvojila drugi set rezultatom 6:3 i došla do četvrtog trofeja na Grand Slamovima u karijeri.