VRAĆA SE NA TEREN

Bivši hrvatski teniser, a danas trener Rogera Federera - Ivan Ljubičić, kaže da se ovaj Švicarac naredne sezone želi boriti za velike titule te da će sigurno biti spreman za ono što ga očekuje, iako će u augustu naredne godine napuniti 40 godina.

Federer je nešto ranije završio sada već prošlu sezonu zbog povrede koljena i nakon dvije operacije spreman je da se još jednom vrati na teren i pokaže da još uvijek ima snage da osvoji jedan Grand Slam turnir. Trenutno peti teniser svijeta na teren bi se mogao vratiti na Australian Openu.

"Roger trenira naporno, motivisan je da se bori za velike titule sljedeće sezone", rekao je njegov trener Ivan Ljubičić.

Nakon toga, Ljubičić je rekao da Federer želi opet igrati na visokom nivou, boriti se za titule te da je nevjerovatno koliko je motivisan.

"Bio sam u Švicarskoj i trenirali smo zajedno, Roger je baš motivisan. To je nevjerovatno, mnogi se pitaju zašto još igra, ali on uživa. Želi biti konkurentan kada sezona počne i na nivou kao prije povrede", potvrdio je hrvatski trener.

Prvi veliki turnir na kojem bi Federer trebao igrati je, još jednom podsjećamo, Australian Open, a bi se trebao igrati krajem januara ili početkom februara.