HOROR U RUSIJI

Ruski MMA borac Farhod Rahimzoda uhapšen je i optužen da je ubio petogodišnju djevojčicu i njenu majku kako bi mogao ukrasti njihov novi automobil

Rahimzoda, poznat po nadimku Tigrovo oko, optužen je da je zadavio djevojčicu i izbo njenu majku. Ovaj bivši MMA borac, koji je završio ne toliko uspješnu karijeru, sprijateljio se s Olgom Jaroslavcevom, koja je nedavno doselila u Novosibirsk.

Olga je rekla bivšem borcu o svojim planovima da kupi novi automobil za 15.000 eura, a Rahimzoda je bio s njom u kontaktu sve dok nije i kupila vozilo. Nakon što je kupila novi automobil, niko za nju nije čuo (od 20. januara).

Prijatelji su bili zabrinuti, kontaktirali su policiju, a tokom jednog od prvih poziva Rahimzoda se javio na telefon i poručio da "Djevojke spavaju te da ih neće buditi".
  Nekoliko sati kasnije, telefon je ugašen, prenose lokalni mediji. Olgino tijelo nađeno je na autoputu, dok je tijelo petogodišnje kćerke pronađeno ispod snijega nedaleko od ceste. Policija vjeruje da je ovaj bivši MMA djevojčicu zadavio, a njenu majku izbo na smrt.

Rahimzoda je uhapšen, a istraga je u toku. Ruski borac lake kategorije rangiran je tek na 593. mjestu ruske MMA tabele, a na Instagramu ima više od 23.000 pratilaca. Inače, ovaj borac je rođen u Tadžikistanu i nastupao je za ovu zemlju, ali je selidbom u Rusiju stekao status ruskog borca.