SA DVOJE DJECE

Nekadašnji biciklista Rohan Dennis prisustvovao je sahrani supruge Melisse Hoskins u Perthu u Australiji, a koja je poginula u tragičnoj saobraćajnoj nesreći.

Sam Dennis je optužen za "opasnu i nesavjesnu vožnju te dovođenje u opasnost života ljudi što je rezultiralo smrću njegove supruge" pa će u martu morati da se pojavi ispred sudije u Adelaideu zbog nesreće koja se dogodila 30. decembra.

Bivšem svjetskom prvaku u biciklizmu je odbijen ulazak na glavni ulaz u kapelu gdje je održana sahrana, odvratio ga je službenik pa je on ušao kroz sporedna vrata i sjedio u tišini zajedno sa svoje male djece.

Dennis nije pozvan da govori tokom ceremonije prepune emocija, ali je napravio potez koji je iznenadio sve na sahrani.

Naime, stavio je grančicu ruzmarina na kovčeg svoje supruge i to nakon što su njeni roditelji odali počast tragično preminuloj Melisi.

Dennis je bio dvostruki svjetski prvak u cestovnom biciklizmu te ima srebrnu i bronzanu medalju s Olimpijskih igara, a ove godine se penzionisao.

Svi veći mediji u Australiji pisali su da je upravo Dennis upravljao vozilom kojim je udarena njegova 32-godišnja supruga.

Sve se dogodilo samo nekoliko metara ispred njihove porodične kuće u Adelaideu, a pušten je uz kauciju te se mora pojaviti pred prekršajnim sudom u Adelaideu 13. marta.