Hamzat Čimajev će sljedeću borbu odraditi između pobjednika meča prvaka Seana Stricklanda i izazivača Dricusa du Plessia.

Eventualni meč između Čimajeva i Stricklanda će imati i drugu stranu budući da je sam Hamzat sudjelovao u akciji prikupljanja novca za Palestinu i žrtve rata u Pojasu Gaze.

S druge strane Strickland je u raspravi sa Belalom Muhammadom ismijavao Belalovu podršku Palestini i njihovim žrtvama što je posebno razbjesnilo Hamzata.

"Činjenica je da Palestina uvijek gubi. Ne samo da će izgubiti sada, nego će uvijek gubiti. Umjesto da kažu: 'Kako možemo krenuti prema naprijed, protjerati Hamas i pružiti našoj djeci bolju budućnost', oni govore: 'koga briga za djecu, pošaljite rakete'", napisao je Strickland svojevremeno na Twitteru na što se Čimajev osvrnuo.

U razgovoru sa Mohamedom Hijabom je upitan zašto Strickland nije direktno reagovao na njegovu podršku Palestini nego se okomio na Belala Muhammada.

"Sigurno me se boji. Dolazim po njega", rekao je Čimajev, ali brzo je "spustio loptu na zemlju" i poručio je kako ne želi voditi nikakve bitke izvan kaveza.

"Borba je unutar kaveza. Želimo usrećiti muslimane koji nas gledaju i prolaze kroz teške trenutke. Ja, Habib (Nurmagomedov), Belal Muhammad, svi muslimanski borci znaju da djeca koja nas gledaju žele biti poput nas, žele biti snažni ljudi. Želimo im poslužiti kao dobar primjer. Sean Strickland i svi ti tipovi trebaju nas se bojati. Mi se ne borimo samo za sebe kao što oni to rade, mi se borimo za sve muslimane", poručio je Čimajev.