Haos na UFC-u u Abu Dhabiju

Švedski borac Hamzat Čimajev i Dagestanac Abubakar Nurmagomedov napravili su haos na sinoćnjem UFC 280 događaju u Abu Dhabiju nakon što su se potukli pored oktagona, no srećom, veći incident je brzo spriječen.

Čimajev je rođen prije 28 godina u gradu Beno-Jurt u Čečeniji, a sa 18 godina je odselio u Švedsku i ubrzo postao velika MMA zvijezda. Trenutno je na skoru od 12 pobjeda iz isto toliko borbi i mnogi ga vide kao budućeg UFC-ovog prvaka.

Čimajev, inače veliki prijatelj sa bliskim Putinovim saradnikom i čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom, prema snimku koji dolazi iz Abu Dhabija prvi je krenuo na Nurmagomedova, iako ga je ovaj prvi isprovocirao nakon što ga je "trznuo" ramenom.

Nakon što je spomenuti dvojac "mirno" razgovarao na početku s ispruženim rukama u znaku pozdrava, ipak je došlo do sukoba između njih i očekuje se da će u toku današnjeg dana biti poznat tačan razlog zbog kojeg je došlo do sukoba.

Bilo kako bilo, svi svjetski mediji odmah su prenijeli informaciju o sinoćnjem sukobu, što će, svakako, utjecati na popularnost oba borca.