OČEKUJE NAS SPEKTAKL

Na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu danas je i službeno otvoreno Evropsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj.

Prvenstvo je službeno otvorio predsjednik EHF-a Michael Wiederer koji je u Arenu stigao zajedno sa predsjednikom Njemačke Frankom-Walterom Steinmeirom.

Ceremoniji zvaničnog otvaranja prvenstva je prisustvovalo mnogo plesača koji su napravili fantastičnu atmosferu pred susret Njemačke i Švicarske, a također prezentovana je i službena himna Evropskog prvenstva.

Oboren je i svjetski rekord po broju gledalaca na jednoj rukometnoj utakmici budući da je zvanično potvrđeno da će na susretu Njemačka - Švicarska biti prisutno nevjerovatnih 53.568 gledalaca.

U utakmici koja je odigrana prije službenog otvaranja Francuska je deklasirala selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 39:29.

Za Francusku se čak 13 različitih igrača upisivalo u listu strijelaca, a najefikasniji je bio Descat sa sedam golova. Šest je dodao Dylan Nahi. Kod Makedonaca sedam je postigao Žarko Peševski, a Ivan Đonov dodao je šest.