OTAC ŠESTERO DJECE

Nekadašnji engleski nogometni as Emile Heskey (45) nalazi se u velikim finansijskim problemima i pred bankrotom je, javlja The Sun.

Heskey, inače otac šestero djece, već dugo ne može da se izbori s nagomilanim poreznim dugovima, a u probleme je upao otkako se priključio investicijskoj shemi slavnih, koja je trenutno u centru poreznog skandala od 1,6 milijardi eura.

Na adresu ovog nekada korpulentnog napadača stigao je zahtjev Visokog suda Velike Britanije za isplatu duga od 50.000 eura, a tu je i dug od 100.000 funti koji je nastao dok je radio kao službenik za razvoj nogometa u Nogometnom savezu Engleske od 2017. do 2020. godine.

U međuvremenu je zatvoren i restoran koji je vodio sa suprugom Chantelle u Alderley Edgeu (Cheshire, Engleska), a sud ga je zatvorio sa 180.000 eura duga.

U pomenutu investicijsku shemu Heskey je uložio nakon što je isto učinio i David Beckham, zbog čega mu se taj potez očito učinio prilično sigurnim, a među poznatim imenima koja su svoj novac usmjerila u istu shemu su i Robbie Williams, kao i legendarni nogometaši Liverpoola Steven Gerrard i Jamie Carragher.

Minimalni ulog je iznosio 55.000 eura, a sada je cijeli projekat u centru skandala.

Heskey je tokom igračke karijere nastupao za Leicester, Liverpool, Birmingham, Wigan, Aston Willu i Bolton, kao i za australski Newcastle-Jets.

Za reprezentaciju Engleske upisao je 62 nastupa.