Mnogi smatraju Muhammada Alija najboljim bokserom svih vremena, a legenda o njemu nastavlja živjeti i zahvaljujući njegovom unuku Nici Aliju Walshu, koji se u subotu bori protiv Francuza Noela Lafarguea u Conakryju u Gvineji.

li Walsh je sjajan borac koji često oduševljava svojim performansama i nokautima. Njega sada čeka novi meč, a po dolasku u Gvineju mu je priređena sjajna dobrodošlica. Lokalni stanovnici su izašli na ulice te pokazali da ga podržavaju tako što su ga dočekali kao heroja uz muziku i paradu.

Alijev unuk traži povratak na pobjednički put nakon što je sudijskom odlukom izgubio od Sone Akalea 26. augusta, dok je njegov meč s Dannyjem Rosenbergerom poništen jer je protivnik bio pozitivan na zabranjene supstance.

Nico je debitovao 2021. godine te je nosio legendarni Everlast šorc svog djeda u prvoj borbi. Šorc je dobio nakon smrti legendarnog Alija 2016. godine i od tad ga nosi.



Legendarni Ali je imao nekoliko sjajnih trenutaka u Africi, a jedan od njih je pobjeda nad Georgeom Foremanom za šampionske pojaseve.

Putovao je i u Lagos u Nigeriju nakon što je pobjede nad Sonyjem Listonom kada se još zvao Cassius Clay. Ljudi koji su se okupili da ga vide nazvali su ga "Kraljem svijeta".