TROSTRUKI PRVAK

Fenomenalni nizozemski vozač Max Verstappen uz nezapamćenu dominaciju osvojio je ove godine svoj treći naslov prvaka svijeta u šampionatu Formule 1, ali nakon toga je prekršio jedno nepisano pravilo.

Verstappen se nije pojavio na tradicionalnoj večeri za vozače nakon sezone u Abu Dhabiju, koju po običaju plaća svjetski šampion, a to nije promaklo fanovima čije se reakcije na društvenim mrežama nižu iako Nizozemac nije jedini koji je propustio ovaj događaj.

Večeri je prisustvovalo trinaest od dvadeset mogućih vozača Formule 1, a pored Verstappena propustili su je i Sergio Perez i Fernando Alonso.

Vozači koji su večerali u restoranu objavili su fotografiju na kojoj se mogu vidjeti Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Carlos Sainz, George Russell, Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Pierre Gasly, Alex Albon, Valtteri Bottas, Guanyu Zhou i Yuki Tsunoda. Prisutni su bili McLarenovi vozači Lando Norris i Oscar Piastri, ali se nisu fotografisali.

Verstappen se nije oglasio i objasnio zašto se nije pojavio na večeri koju je trebao platiti iz svog džepa i počastiti rivale.

'Bila je ovo duga sezona s nekim usponima i mnogim poteškoćama, ali hvala svima u timu Alfa Romeo na marljivom radu. Vratit ćemo se jači iduće godine", napisao je na Instagramu Zhou, koji je i objavio fotografiju.

Podsjećamo, Verstappen je do titule stigao s nevjerovatnih 19 pobjeda na 22 utrke. Osvojio je 575 bodova, dok je drugi u poretku bio njegov timski kolega Sergio Perez s 285. Treći je Hamilton s 234 boda.

U poretku konstruktora prvi je završio Red Bull sa 860 bodova, Mercedes je drugi s 409, a Ferrari treći s 406.