I DALJE JE NEPORAŽEN

Neuništivi ukrajinski teškaš Oleksandr Usyk (36) novim nokautom, ovoga puta protiv Daniela Duboisa, upisao je 21. pobjedu u karijeri u isto toliko odrađenih borbi. Tako je Ukrajinac odbranio WBO, WBA i IBF bokserske titule.

Usyk je u spektaklu održanom u poljskom Wroclawu nokautirao Britanca, koji je 11 godina mlađi, ali mu to nije smetalo da dođe do nevjerovatnog omjera 21:0 u karijeri. Naredni protivnik trebao bi mu biti Filip Hrgović, izazivač IBF-a.

Već od samog starta Usyk je krenuo dominantno u borbu i odličnim kretanjem stvarao je probleme Duboisu.

Dubois ništa nije napravio sve do pete runde, kada je "prljavim potezom" udario Usyka u međunožje, nakon čega je uslijedila pauza. To je "razdrmalo" Usyka, koji se nakon pauze vratio mnogo agresivniji i počeo je s velikom dominacijom koja je na kraju rezultirala i trijumfom.

U osmoj rundi prvi put se Dubois našao u nokdaunu, ali se uspio pridići prije nego što je sudija odbrojao 10 sekundi. Tada je Ukrajinac "namirisao krv" rivala i u devetoj rundi ga porazio tehničkim nokautom.

Dubois je nakon borbe istupio u medije i žestoko kritikovao pauzu zbog udarca u međunožje, porukom da se ona uopće nije dogodila te da je "pokraden". Situaciju su komentarisali i njegov promotor Frank Warren i trener Don Charles.