BIZARNA SITUACIJA

Za mnoge najveći snooker igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan u jučerašnjem meču priredio je rijetko viđenu scenu u drugom kolu Welsh Opena.

O'Sullivan je imao vodstvo rezultatom 3:2 protiv Rossa Muira, u meču na četiri dobijena framea, a onda smo u šestom frameu vidjeli bizarnu situaciju koju vrlo rijetko viđamo u snookeru.

Najpopularniji snooker igrač ikada našao se u teškoj nezgodnoj situaciji nakon dobrog odbrambenog udarca Muira, a nakon toga napravio je dva faula.

Sutkinja Luise Kraatz dosudila je "faul i promašaj", što se sudi kada igrač ne ovjeri ciljanu kuglu, a ukoliko ima makar jednu čistu kuglu koju vidi u potpunosti. Nakon dva promašaja, slijedi upozorenje sudije da će, ukoliko to ponovi i treći put, izgubiti frame.

O'Sullivan se nije složio sa sutkinjom pa mu je ona objasnila koju to kuglu vidi čisto, cijelim obimom. Tada je O'Sullivan pobjesnio za stolom.

Iz sve snage raspalio je po kuglama, zakačio prvo rozu, nedozvoljenu kuglu i trećim uzastopnim faulom izgubio frame.

Nakon silovitog udarca brojne kugle poletjele su sa stola, a i na tribinama su navijači bili prilično šokirani onim što vide.

"Nisam imao čist udarac, morao sam odigrati savršeno, pa sam išao na rizik. Pogodio sam ružičastu i bijela je odletjela sa stola. To je to, gotova igra. Možda sam trebao udariti kuglu 270 km/h umjesto 200", rekao je O'Sullivan nakon meča.

Na kraju se O'Sullivan pribrao i osvojio odlučujući frame te rezultatom 4:3 prošao u treće kolo turnira u Llandudnu, Sjevernom Velsu.