PRIČE IZ ZATVORA

Legendarni njemački teniser Boris Becker (55) otkrio je kroz kakav je horor prolazio u zatvoru u kojem je proveo osam mjeseci zbog finansijskih malverzacija koje su mu potvrđene.

Becker je odmah po izlasku iz zatvora inkasirao 500.000 eura za intervju od njemačke TV kuće Sat1. Taj potez izazvao je razočarenje kod brojnih fanova jer su dali toliki novac čovjeku koji je izašao iz zatvora.
U tom intervjuu za Sat1 Becker je otkrio kroz kakvu je golgotu prošao u zatvoru gdje je trebao ostati godinu i tri mjeseca, ali je na kraju izašao za osam mjeseci.

"U oktobru me jedan zatvorenik želio ubiti. Drugi mi je prijetio da će me silovati te mi je usmeno objasnio sve što će mi učiniti", rekao je Becker za Sat1.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena potvrdio je da je kriv te da to apsolutno ne dovodi u pitanje. U jednom trenutku intervjua se i rasplakao pred kamerama.

U istom intervjuu dodao je da ga niko nije prepoznao kao Borisa Beckera, već da je u zatvoru samo broj, a kompletan intervju možete vidjeti ovdje.

"U zatvoru si niko! Samo broj. Ponovo sam otkrio osobu kakva sam bio. Naučio sam tešku lekciju. Bilo je skupo i bolno. Neke stvari se dešavaju s razlogom", dodao je.

Becker sprema i knjigu te je potpisao nekoliko ugovora, a u redu za intervju stoji i nekoliko britanskih medija pa nema sumnje da će čuveni teniser i u budućnosti zarađivati značajan novac.