NAVODNO DONIO I LOPTICU

Legendarni teniser Boris Becker u Wandsworth zatvoru imat će nekoliko neobičnih uloga, a za ostale zatvorenike bit će fitness trener.

Legendarni teniser Boris Becker u Wandsworth zatvoru imat će nekoliko neobičnih uloga, a za ostale zatvorenike bit će fitness trener.

Becker je prije tri dana osuđen na dvije i po godine zatvora zbog toga što je sakrio imovinu i nakon toga proglasio bankrot i već je počeo s izdržavanjem kazne.

Slavnog tenisera, koji je tri puta osvojio Wimbledon, smjestili su u čuveni Wandsworth zatvor gdje je već proveo vikend. Kazna bi mogla preći u uslovnu ukoliko u prvoj polovini njegovo vladanje bude po propisima.

Ono što je zanimljivo, jeste da će Becker u zatvoru imati ulogu fitness trenera i instruktora u teretani, potvrdio je bivši guverner Jerry Petherick u razgovoru za The San.

"Teretane su veoma popularne u zatvorima. To je posao kojeg mnogi žele, ali upozoravam da policjaci ne žele pokazivati nikakve znakove favorizovanja", rekao je Pehterick.

Također, Becker bi mogao podučavati zatvorenike padelu, neobičnom sportu s reketom i lopticom koji je vrlo popularan u ovom londonskom zatvoru.

Zatvorenici navodno nisu još uvijek upoznali tenisku legendu, ali će kad-tad to biti slučaj. Beckera je za vikend posjetila majka u zatvoru i otkrila da je nekadašnji trener Novaka Đokovića u zatvorsku ćeliju donio tenisku lopticu.