Albanka Emanuela Rusta prva je albanska nogometna sutkinja koji dijeli pravdu pod Fifom, a to je priznanje dobila još prije tri godine. U Bjelorusiji je imala ulogu četvrtog suca.

Uefa je za uzvratni susret prvog pretkola Lige prvaka između Soligorska i Maribora delegirala sudačku četvorku iz Albanije, a svu pažnju navijača i medija osvojila je prekrasna sutkinja Emanuela Rusta (28).

Albanka već dugi niz godina dijeli pravdu na nogometnim terenima, a 2019. godine postala je prva albanska sutkinja koja sudi pod Međunarodnom nogometnom federacijom.

Osim što svojom ljepotom privlači pozornost, zahvaljujući iskustvu i profesionalizmu na europskom ispitu slovenskog prvaka u Bjelorusiji obnašala je dužnost četvrtog suca, a njezin kolega sunarodnjak Enea Jorgji bio je glavni sudac.

Rusta je svojevremeno bila jako popularna na društvenim mrežama, ali u međuvremenu je izbrisala Instagram profil, piše 24sata.hr.

Prva utakmica prvaka između Maribora i Soligorska završila je rezultatom 0-0, a u uzvratnom susretu na gostovanju je pobijedio Šahtjor Soligorsk s 2-0. Oba gola je zabio 22-godišnji hrvatski napadač Roko Baturina.