SKANDAL UOČI UTRKE

Puno toga događalo se prije same utrke Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije (nedjelja, 19:00), a protekle dane obilježio je i Lewis Hamilton koji je doživio debakl u kvalifikacijama zbog kojih će startati kao 14. te se našao u centru još jednog skandala.

Naime, jedan redar koji je bio zadužen za gašenje požara poželio je Hamiltonu putem društvene mreže da mu se dogodi nesreća kakvu je imao Romain Grosjean, koji se jedva izvukao iz gorućeg bolida na VN Bahraina prije dvije godine.

Svjetska automobilistička organizacija (FIA) i organizatori su pokrenuli istragu kada se to otkrilo, a redar je na kraju dobio otkaz.

"Izvinjavam se Saudi Motorsportu i automoto federaciji, kao i Lewisu Hamiltonu. Objavljujem da se povlačim s utrke", napisao je redar kasnije na Twitteru.

Podsjetimo, turbulentni vikend je započeo nemirima među učesnicima nakon što su u blizini staze za vrijeme treninga jemenski pobunjenici raketirali naftno postrojenje.

Vozači su željeli da se utrka otkaže, ali su im čelnici Formule 1 navodno zaprijetili kaznama pa se Velika nagrada Saudijske Arabije nastavila.

Osim lošeg nastupa Hamiltona, kvalifikacije je obilježila i teška nesreća Micka Schumachera, koji je srećom dobro prošao.