Slavni fudbaler

Jedan od najboljih fudbalera svijeta, Portugalac Cristiano Ronaldo uputio je novogodišnju čestitku putem društvenih mreža.

Kao jednu od želja za Novu godinu, istakao je da u 2022. godini želi mnogo više uspjeha s Manchester Unitedom, klubom u čijem dresu trenutno nastupa.

Ronaldo je objavio porodičnu fotografiju s djevojkom Georginom i djecom dok je nazdravljao šampanjac.

"Bilo je to daleko od lake godine, uprkos mojih 47 golova postignutih u svim takmičenjima.

Dva različita kluba i pet različitih trenera. Nastup na Euru sa mojom reprezentacijom i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima ćemo igrati baraž. U Juventusu sam bio ponosan što sam osvojio Kup Italije i Superkup Italije i postao najbolji strijelac Sérije A. U dresu reprezentacije Portugala postao sam najbolji strijelac Europskog prvenstva, a moj povratak na Old Trafford uvijek će biti jedan od najznačajnijih trenutaka u mojoj karijeri.

Ali, nisam zadovoljan onim što postižemo u Manchester Unitedu. Niko od nas nije zadovoljan, siguran sam u to. Znamo da moramo raditi više, igrati bolje i pružiti mnogo više nego što trenutno pružamo.
Učinimo ovu novogodišnju noć prekretnicom u sezoni. Uđimo u 2022. godinu jačeg duha i mentaliteta. Moramo ići iznad i dalje, prema zvijezdama i vratimo ovaj klub tamo gdje mu je mjesto. Pridružite nam se, računamo na sve vas!

Sretna Nova godina i vidimo se uskoro!", napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Cristiano Ronaldo se krajem ljeta vratio na Old Trafford iz Juventusa u kojem je proveo tri sezone, ali, prema svemu sudeći, nije zadovoljan.