KORISTI DVIJE GARAŽE

Lewis Hamilton jedan je od najplaćenijih sportista na svijetu, čije bogatstvo premašuje 300 miliona eura otkako je započeo karijeru u Formuli 1, a vozač Mercedesa odlučio je potrošiti velik dio tog novca na izvrsnu kolekciju luksuznih automobila u vrijednosti većoj od 15 miliona eura.

Hamilton u tu svrhu koristi dvije garaže koje se nalaze u Monacu, a druga u Los Angelesu.

"Ne razumijem se u vino, niti u umjetnost. Ono što volim i poznajem su automobili i vrlo sam poseban u tome", izjavio je svojevremeno Britanac.

Neke glasnine sugerišu da čak posjeduje prikolicu koja sakuplja njegove automobile nakon vožnje i vraća ih u garaže.

Među nekim od njegovih najcjenjenijih automobila su Pagani Zonda 760 LH od 1,6 miliona funti, Shelby 427 Cobra od 4 miliona funti, Ferrari od milion funti, Mercedes-AMG Project One od 2 miliona funti, Mclaren P1 vrijedan 2 miliona funti i Ford Mustang Shelby GT500 koji košta 750.000 funti.

Inače, aktueleni svjetski prvak ponovo je preuzeo vodstvo u generalnom portetku u šampionatu Formule 1 nakon velike pobjede prošle nedjelje na Velikoj nagradi Rusije.

Sedmostruki svjetski prvak sada ima dva boda prednosti nad Maxom Verstappenom (Red Bull) i do kraja će se voditi velika šampionska trka.