Oduševili Englesku

Navijači Slavije iz Praga oduševili su englesku javnost podrškom koju su pružili svojim igračima u uzvratnom susretu četvrtfinala Evropske lige protiv Chelseaja u kojem su poraženi rezultatom 4:3.

Slavia je u prvom susretu poražena 1:0 i s minimalnim šansama njihovi igrači otputovali su u London gdje su imali podršku više od 2.000 navijača koji su im sve vrijeme pružali veliku podršku i bili su im dodatni vjetar u leđa. 
Utakmica je loše počela za goste iz Češke s obzirom na to da su u 17. minuti gubili 3:0, na poluvremenu je rezultat bio 4:1, a onda su na početku drugog poluvremena postigli dva brza pogotka i vratili nadu svojim navijačima da mogu doći do čuda. Ipak, Chelsea je nakon toga smirio tempo igre i uspio je mirno privesti meč kraju.
Bez obzira na poraz od Chelseaja, navijači Slavije nagradili su svoje igrače velikim aplauzom, a njihova pjesma na kraju utakmice natjerala je veliki broj domaćih navijača da ostanu na Stamford Bridgeu kako bi uživali u prizoru koji su im češki navijači priredili.
Cijela ekipa Slavije nakon posljednjeg sudijskog zvižduka kleknula je na teren ispred gostujućih navijača, dok su oni uzvikivali parole, a na kraju su svi zajedno skakali i pjevali.