Najveći problem Reala

U sudaru s Barcelonom ponovno se pokazalo da je najveći problem Reala u ovom trenutku realizacija…

Real je sinoć popio još jednu gorku pilulu u sudarima s Barcelonom. Katalonci su upisali desetu pobjedu na Santiago Bernabeuu u posljednjih deset godina.
Prema nekim statističkim obradama, Barca se nakon 87 godina kaskanja konačno izjednačila s Realom u ukupnom omjeru u međusobnim utakmicama. Sada obje momčadi imaju po 95 pobjeda i 51 remi. Drugi opet tvrde da Real još uvijek ima jednu pobjedu više. U konačnom obračunu jedna utakmica je upitna.

Barca uhvatila Real

Kako god, Barcelona je „uhvatila“ Real, jedna pobjeda više ili manje ne mijenja puno na stvari. Već u subotu je novi El Clasico i nova šansa za obje momčadi. Sinoć smo gledali tipičnu nogometnu utakmicu. Na djelu se pokazalo nepisano nogometno pravilo: kad ne zabiješ, slijedi kazna. Barcelona je nemilosrdno kaznila Realove silne promašaje.
„Nogomet je ponekad brutalan“, razočarano je nakon utakmice zborio trener Reala Santiago Solari, koji je uvjeren da je njegova momčad bila bolja i da je trebala polučiti bolji rezultat. Nije daleko od istine.
Nakon Realove kanonade u prvom poluvremenu, Barca je tek u 50. minuti prvi put zapucala u okvir Realovih vrata i odmah zabila. Luis Suarez pokazao je mlađahnom Brazilcu Viniciusu kako se to radi.

"Šestica" jako peče

Urugvajac je bio blizu hat-tricka, drugi gol je zapravo njegov, natjerao je Raphaela Varanea da riskira s pokušajem čišćenja i pošalje loptu u vlastitu mrežu. „Panenka“ je bila sol na ranu Madridista i Sergija Ramosa, koji je dosad jedini imao privilegij tako zabijati na Bernabeuu. Kapetan Reala panično je pozivao svoje suigrače da se zbiju i ne dopuste da im Barcelona zabije još koji pogodak.
„Nemojmo im dopustiti da zabiju šest“, vikao je Ramos kojem je očito „šestica“ iz svibnja 2009. ostala duboko zarezana pod kožu. On i Marcelo jedini su iz trenutačne Realove momčadi koji su to doživjeli. Ramos jako dobro zna koliko boli.