Man City već krenuo u akciju

Predstavnici Građana već ispituju teren u vezi s mogućim transferom Realove zvijezde.

Isco je sve do ove sezone bio jedan od ključnih kotačića trofejne momčadi Real Madrida koja je triput zaredom pokorila Europu. Veznjak iz Malage oduševljavao je nepredvidljivošću i sjajnim potezima i činilo se da se radi o igraču koji će još dugo biti jedan od nositelja igre Kraljevskog kluba.
Ipak, situacija se promijenila ove sezone, a pogotovo otkad je na klupu sjeo Santiago Solari. Isco je otad odigrao 314 od mogućih 1080 minuta ili tek 29 posto.
Kao bomba odjeknula je Solarijeva odluka u predzadnjem kolu Lige prvaka protiv Rome, kada je Isco ostao na tribinama. Bio je to konačni signal da je 26-godišnji veznjak u nemilosti novog trenera.

U sukobu s "pola kluba"

Pored toga, prema pisanju španjolskih medija, Isco se udaljio i od pojedinih bitnih članova Realove svlačionice, iako je ranije slovio kao jedan od najomiljenijih članove iste. Nije teško naslutiti o kome se radi, zna se da veterani na čelu s kapetanom Sergiom Ramosom drže ključeve kraljevske svlačionice. Navodno svom mlađem suigraču zamjeraju nedostatak truda.
Isco se našao i u nemilosti navijača, koji su ga izviždali na utakmici protiv CSKA-a u kojoj je Real doživio katastrofalan poraz 3:0 na svom terenu. Isco im nije ostao dužan; u jednom je trenutku pogledao prema tribinama uz povik: ''Što želite?''
Kada se sve zbroji, čini se da Isco ima i više nego dovoljno razloga za eventualnu promjenu sredine. Prema pisanju madridskog Asa, prva je opcija Manchester City, a interes je obostran.

Želi vratiti staru formu pod Pepom, a možda i više od toga

Emisari Manchester Cityja navodno su već posjetili Madrid i raspitivali se o nezadovoljnoj zvijezdi Reala. Pep Guardiola volio bi vidjeti takvog igrača u svojoj momčadi, a nema dvojbe da bi se on dobro uklopio u njegove taktičke postavke.
Isco, s druge strane, navodno razmišlja u odlasku kod Guardiole jer vjeruje da ga on može vratiti na prijašnju razinu, a možda i više od toga. Mnogo je puta opjevan napredak koji su mnogi igrači doživjeli pod Pepom – možda i najbolji primjer jest Raheem Sterling. Kada bi dobio u ruke materijal poput Isca, Pep bi zasigurno znao oblikovati ga na pravi način.
Pored toga, upitna je i dugoročna Iscova budućnost u Realu, pogotovo jer se sve glasnije spominje dolazak Edena Hazarda. Naravno, ne treba zanemariti ni financijsku stranu priče, a po tome je Manchester City trenutačno jedan od najpoželjnijih poslodavaca u svijetu nogometa.