Bivši direktor otkrio

Bivši direktor Milana Massimiliano Mirabelli otkrio je da se Portugalac Cristiano Ronaldo nalazio blizu transfera u redove milanskog kluba, ali da dogovor na kraju nije sklopljen.

Ronaldo je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Real Madrid i u transferu vrijednom 100 miliona eura pojačao Juventus, ali prema riječima bivšeg direktora Milana, ovaj fantastični nogometaš bio je blizu prelaska u redove Rossonera. 
"Mogu potvrditi ono što sam rekao, a to je da potpisivanje ugovora s Cristianom Ronaldom nije bilo nemoguće. Nismo se samo šalili, garantujem vam da su trenutni vlasnici bili na čelu kluba da bi Ronaldo nosio dres Milana. Mogu da garantujem to", kazao je Mirabeli.
Ronaldu, navodno, nije smetalo ni to što Milan igra Evropsku ligu, a prema Mirabelijevim riječima, čak je s Rossonerima želio osvojiti to takmičenje. 
"Ronaldu nije smetalo to što ne igramo Ligu prvaka, a rekao nam je da nikada nije osvojio Evropsku ligu i da će sada to uraditi. Sjedio sam s njegovim agentom i moj dio posla je bio završen, sve je bilo definisano, uključujući platu igrača i cijenu transfera. Iskreno, nisam se bojao da nešto može krenuti po zlu jer kada je Silvio Berlusconi prodao Milan kineskoj grupi, rekao je da se radi o velikom čovjeku koji iza sebe ima advokate i velike banke. Čak je rekao da će taj čovjek uraditi za Milan više nego što je on uradio", otkriva bivši direktor Rossonera. 
Massimiliano Mirabelli nakon toga je potvrdio imena brojnih sjajnih napadača s kojima je Milan pregovarao, ali se na kraju po želji trenera Montelle ipak odlučio za dovođenje Nikole Kalinića, što je bio potpuni promašaj. 
"Nije Ronaldo bio jedini, čak je i Aubameyang htio doći. Ipak, prvi izbor trenera Vincenza Montelle je bio Nikola Kalinić i mi smo pratili njegove upute, a prije mog odlaska razgovarali smo s Moratom, Immobileom i Benzemom. Čak smo razgovarali i s Higuainom", tvrdi Massimiliano Mirabelli.