Prijateljsko klupsko takmičenje

Noćas je na International Championship Cupu, prijateljskom klupskom takmičenju na kojem sudjeluje 18 najvećih klubova na svijetu, odigrano pet susreta.

Juventus je svladao Bayern sa 2:0, a pogotke za Bianconerre postigao je Favilli – u 32. te 40. minuti.

Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Benfica je svladala Borussiju iz Dortmunda. Nijemci su poveli 2:0 preko Phillipa (20. i 22. minuta) a Benfica je izjednačila preko Almeide (51.) i Sameda (69.). U raspucavanju, Portugalci su zabili četiri a Nijemci tri pogotka.

Liverpool je svladao Manchester City sa 2:1 – prvo je Sane doveo Građane u vodstvo u 57., ali pobjedu Redsima donose Salah (63.) te Mane (11m/94.).

Tottenham je bio bolji od Rome, za koju je u igru u 59. minuti ušao Edin Džeko, rezultatom 4:1. Schick je Rimljane doveo u vodstvo u 3. minuti, ali je to bilo sve. Llorente preokreće za Londončane u 9. i 18., a Lucas u 28. i 44. zabija za konačan rezultat.

Manchester United je nakon jedanaesteraca svladao Milan. Sanchez je Crvene đavole doveo u vodstvo u 12., da bi samo tri minute kasnije izjednačio Suso. Nakon 13. serije jedanaesteraca, Englezi su slavili.