Navijači žele gledati

Senzacija stiže s Apenina iako još nije ni počeo prijelazni rok. No, izgleda da je navijačima Milana svega preko glave, pa od čelnika kluba, novih kineskih vlasnika, traže ulaz “svježeg novca”, a samim tim i kupovinu velikih igrača s kojim bi se Milan naredne sezone uključio u borbu za Ligu prvaka.

Milan je ove sezone još u borbi za mjesto koje vodi u Evropu, ali se sprema dodatni iskorak u sljedećoj sezoni.
Prema pisanju italijanskih medija, s nekoliko su igrača već dogovorili saradnju.
Iz Villarreala bi na Apenine trebao preseliti Mateo Musacchio, stoper koji je bio na meti Arsenala i Tottenhama. Švicarski lijevi bek Ricardo Rodriguez dolazi iz Wolfsburga za 15 miliona eura, a iz hit momčadi Serije A Atalante dolazi jedan od njihovih najboljih igrača.
Mediji navode da je riječ o Francku Kessieju, veznjaku, koji je sjajnim igrama u timu iz Bergama dospio na radar mnogih velikana.
Procjenjuje se da će za njega “Rossoneri” platiti gotovo 30 miliona eura, a na radaru je i njegov suigrač Andrea Conti, 23-godišnji desni bek.
Međutim, pravu poslasticu Milan je spremio za kraj. Na meti kluba je Andrea Belotti, napadač Torina i strijelac 25 golova ove sezone, za kojeg je Milan spreman ponuditi čak 70 miliona eura!
Belotti je velika želja navijača Milana koji su na društvenim mrežama pokrenuli kampanju za dovođenje 23-godišnjaka koji se s našim Edinom Džekom bori za najboljeg golgetera Serije A (Džeko postigao 27 golova, dva više od Belottija).
Belotti je ubojit strijelac, veliki navijač Milana. Rođen je u Calcinateu, gradiću udaljenom 50 kilometara od prijestonice Lombardije, a navijač “Rossonera” je praktički od rođenja.
Pogledajte kako Belotti daje golove: