Engleski mediji

Prema pisanju engleskih medija, ako se Chelsea ne domogne Lige pravaka ove sezone, Plavce će napustiti čak četvorica igrača, možda i prije.

1. Eden Hazard
Glasine o tome da će Hazard napustiti Chelsea su sve veće i ozbiljnije. Ovaj igrač se najviše povezivao sa Real Madridom, a onda je njegov otac rekao da u zimskom prelaznom roku ne ide nigdje i da ostaje na Stamford Bridgeu. Ipak, kako javljaju engleski mediji on će u ljetnom prelaznom roku napustiti Plavce ako se ne plasiraju u Ligu prvaka.
2. Diego Costa
Engleski The Sun izvještava da će za Hazardom krenuti i Diego Costa koji je već navodno dobio poziv od PSG-a. David Luiz ga je pozvao i rekao: "Ako je Diego umoran od igranja u Engleskoj i želi potražiti novi izazov, naravno da je dobrodošao u PSG."
"Mislim da bi i PSG pokušao da ga dovede, jer oni žele samo najbolje igrače", dodao je Luiz.
3. Oscar
Oscar je u posljednje vrijeme nezadovoljan svojom minutažom, iako je ove sezone postigao pet golova i 3 asistencije. Kod Mourinha je slabo igrao, a ista stvar je i kod Guusa Hiddinka. Kako javljaju mediji, Oscar je najbliži Juventusu.
4. Courtois
Ako Real Madrid ne dovede De Geu ove godine, Thibaut Courtois je njihova sljedeća meta. Belgijanac bi sasvim sigurno postao prvi golman Kraljeva, a vjerovatno ne bi mogao ni odbiti njihovu ponudu.