Premiership

Engleski Premiership objavio je uži izbor za najboljeg fudbalera mjeseca decembra prošle godine.

U uži izbor ušao je sjajni Mesut Ozil iz Arsenala. Definitivno ne čudi da se Ozil našao na užem spisku najboljih fudbalera proteklog mjeseca, jer njemački fudbaler ima čak 17 asistencija ove sezone, najviše u Ligama petica, a u decembru je postigao i prekrasan pogodak, koji svakako može biti presudan u izboru za najboljeg tog mjeseca. 
Na popisu je, što je potvrdio i Stoke City na službenoj stranici - sjajni Marko Arnautović koji je pomogao klubu da pobijedi Manchester United i Everton u odličnim mečevima, kada je postigao četiri pogotka. Tottenhamov Dele Alli također se našao na spisku, podsjetimo i da je obnovio ugovor ove sedmice. Na spisku su se našli i Odion Ighalo iz Watforda, napadač Evertona Romelu Lukaku, te sjajni veznjak Leicestera Riyad Mahrez.
Ostaje da se vidi ko će uzeti prestižnu nagradu za fudbalera mjeseca decembra, a svi kandidati imaju velike šanse obzirom na fantastične partije u tom periodu. Alli je postigao nevjerovatan gol protiv Evertona, Lukaku je u sjajnoj formi, dok Ighaloi Mahrez pomažu svojoj ekipi iz sedmice u sedmicu.